Monday, 14 June 2021

FREE GIFT?

Selalunya kalau beli barang hatta dekat offline or online shop, I suka sangat kalau dapat FREE GIFT. Bagi I, dengan adanya FREE GIFT ni buat I rasa dihargai sebagai seorang customer (walaupun seller tu tak kenal I hahahahha.....) . Rasa macam seronok gila sebab FREE GIFT ni mcm bagi surprise attack nak bagi customer happy. Like... "tadaaaa... surprise untuk awaaaaaaa la.... suka takkkk??" hahahaahha... 

Bila happy mula la cerita dekat kawan-kawan atau orang berjuta-juta kali sampai orang naik hafal dan bosan. Siap tangkap gambar buat kenang-kenangan nak bagitau satu dunia sebab dapat barang FREE GIFT. Hahaha.. benda best, buat apa simpan sorang-sorang kan, lebih baik la share so that semua orang tau dan dapat. Even benda tu kecik sekalipun, I akan hargai dan simpan. 

Okla gaisss.. saja je nak beritahu dekat SHOPEE TYMEL ada promo - promo yang best dari MEERACLE.. ADA FREE GIFT OKAYYYYYYYYYYY :P (excited tak tu..? I yang tengah menaip ni pulak yang excited hahahaha)














FREEEEEEEEEEE GIFTTTTT!!!!!

NOT FOR SALE. NORMAL PRICE RM9.


Promotion yang lain-lain pun ada, tapi dapat MYSTERY FREE GIFT dari I.. hihihi..

WAS RM89, NOW RM69!

NOW RM79!

BUY BOTH TRAVEL SET RM126 ONLY!

LIMITED EDITION MEERACLE SUNSCREEN RM59!

FOUNDATION + CONCEALER ONLY RM59!

RM39!

Blusher & Contour RM79 only!
French Rose & Golden Peach colour

Lefemme Lipstick RM59 ONLY!
Sweet No Sugar, Time to Shine and Best of Me!

RM39 FOR 5PCS!

Ready to Shop? Click this link SHOPEE TYMEL and you will be exploring in my virtual shop! Happy Shopping guyssss...

Sunday, 13 June 2021

Better 2Gether!

Pernah dengar lagu "Berdua Lebih Baik" dari Acha Septriasa? Famous sangat lagu ni, dengan rentak yang catchy dan lirik yang bermakna. Lagu dari seberang , Indonesia ni famous sebab time ni OST untuk movie "Heart". Gandingan Acha Spetriasa dengan boyfriend dia, Irwansyah. Hehehe.. boleh tengok YouTube yang I share ni.. 



Lagu OST "Heart" banyak yang best.. Time ni couple ni memang sangat hot kot.. Tapi sekarang masing-masing dah bawa haluan hidup sendiri, how time flies kan :) 

Lagu ni buat I teringat yang sekarang ni Meeracle ada promotion dua set travel yang cute, dapat jimat 32% tau.. Banyak gila penjimatan ni, sebab korang hanya bayar RM126 jeee... 



Better 2gether Travel Size Set



RM126 (SM) dan RM136 (SS)



Kenapa I kata travel size ni jimat banyak kalau beli sekaligus sekarang ni? Aha.. good question! Sebab.. 



Travel Size Basic Skincare RM79


Travel Size Under The Sea RM69


Kalau normal beli asing-asing, harga akan jadi RM148 tetapi sekarang ada promotion harga dah jatuh kepada RM126. Jimat sangattt... Dah jimat banyak tu, boleh masuk tabung hihihi.. Be smart girl! 



P/S: Bestkan kalau dapat hadiah kan benda ni dekat BFF.. Beli dekat kedai                   Shopee sini tau.. SHOPEE TYMEL


Thursday, 10 June 2021

Meeracle officially at SHOPEE!!

OMG , berita baik ni untuk semua. Guys, korang kena tahu yang sekarang Meeracle secara rasminya dah boleh beli dekat Shopee juga! Siapa je yang tak guna and tak kenal Shopee tu kan? 


Haaa.. I agent sah yang jual dekat Shopee tau, so semua stock ni I amek daripada Meeracle HQ and setiap barang dekat kotak masing-masing kekal dengan Bar Code, Hologram dan juga Batch Number. Bermaksud stock Meeracle yang I jual adalah genuine and trusted from HQ. So customer boleh check sendiri dan tak rasa tertipu.. 


Okay dekat bawah ni I dah screen shot kedai I dekat platform Shopee. Meh la masuk tengok kot2 kalau ada berkenan ke kan.. hihihi..
TYMEL
Click TYMEL SHOP here!!
 >> https://shopee.com.my/shop/73959509/


Sekarang ada banyak PROMO tau .. ada FREE GIFT!!!! Kalau korang nak tau, MEERACLE selalu ada PROMO yang sangat menguntungkan untuk customer2. Product berkualiti tahap premium, dengan harga promotion yang sangat munasabah. FREE GIFT Sheet Mask Under The Sea ni, 

Wallahi.. I tak tau sampai bila ya.. Baik korang semua take this opportunity get this promotion cepat-cepat sebelum kehabisan stock! 



FREE GIFT !!!!!
1PCS SHEET MASK UNDER THE SEA 😃



Ok, I share sikit  kebaikan Sheet Mask Under The Sea ni yang korang dapat FREE GIFT Ni.. Tengok ingredients pun dah tahu yang kulit akan jadi lebih cantik kalau pakai product dari Meeracle ni..  





p/s : Saja nak bitau yang harga sekeping Sheet Mask Under The Sea ni RM9 di SM, RM 11 di SS, dan SGD 3 di Singapore. Singapore pun I boleh hantar jugak tauuu... 

Sunday, 24 January 2021

Ajak kawan dan dapat duit RM2,250 di Accesstrade


ACCESSTRADE

Hidup zaman digital ni banyak cabaran dia. Ada yang bagus, ada jugak yang kurang bagus. Yang bagusnya banyak kerja yang dulu susah dah jadi mudah. Kalau dulu kita nak jual barang secara offline, susah juga nak cari customer. Target customer pun tak meluas, kalau kedai kat kawasan A, dapat customer dekat area kawasan A jela. Kawasan lain memang tak tahu pun kewujudan kedai kita. Kalau nak bagitahu kat orang lain pasal kedai kita pun, nak kena buat pamplet lepastu print banyak2. Last2, pamplet jadi sampah bertebaran kat mana-mana ntah.


Hidup mana-mana zaman pun, mesti ada punya cabaran dia. Kalau takde cabaran , macamana kita nak upgrade zaman kita kan. Gitulah.. ihihih..


So Accesstrade ni sebenarnya adalah affliate marketing. Di bawah company Accesstrade ni, mereka ada banyak merchant company yang besar macam Shopee, Lazada, Agoda, Zalora, AXA Insurance, Watson, e-Bay, Adidas, Lenovo dan macam-macam lagilah..



So kalau korang join, setiap orang yang klik dan beli melalui link korang share daripada Accesstrade tu, korang akan dapat duit. Even, kalau korang sendiri beli barang dekat Shopee or booking bilik melalui Agoda contohnya, korang akan dapat duit sendiri balik. Fuhh.. syok betul kan?


Ini baru betul orang cakap duduk rumah goyang kaki main internet je pun dapat duit. Haaa..ini lah dia.. dah ramai dah buat benda ni sebab platform ni dipercayai dan Accesstrade ni bukan hanya digunakan di Malaysia, tetapi di Indonesia, Thailand, Vietnam dan juga Singapore. Bayangkan berapa banyak merchant yang ada lepastu boleh buat duit sampai 5-6angka dari rumah. Since sekarang ni border Singapore pun masih tutup, sekarang ni boleh la try nak dapatkan duit SG dollar duduk je depan laptop atau handphone , terus dapat duit.


Macam mana nak join?


Aha.. its a good question. Simple.. Just click this link : Join Accesstrade



Ala tak rugi pun korang join dan sign up. Sebab yang ini korang tak ada keluarkan duit satu sen pun, tapi Accesstrade yang akan keluarkan duit bayar dekat korang RM2,250 sebab ajak orang join dan buat affliate marketing ni. Ajak orang join pun boleh dapat duit, giler best..

Macam mana Accesstade boleh bayar RM2,250?

Rm2,250 banyak kan? Gila tak banyak.. selalu main handphone habis duit (read : online shopping) tapi yang ini dapat duit. OMG, rezeki depan mata jangan buat tak nampak okay..


Okay bawah ni I share table summary macam mana boleh dapat RM2,250..


Menarik kan.. jom klik link atas tu, kita sama-sama dapat duit RM2,250 jom..!!

Wednesday, 20 January 2021

KAN you answer TO win? Calling for all KANTO , JAPAN expert!!

Siapa suka Japan? Angkat tangan! SAYA! SAYA! SAYA! Siapa pernah pergi Japan? Angkat tangan! SAYA! SAYA! SAYA!! Fuh, mestilah dah pernah pergi.. tiga kali pergi Japan. First masa tahun 2017, tahun 2019 dan tahun 2020. Seronok betul time tu tau.. Siapa pernah pergi dekat region KANTO, JAPAN? Angkat tangan! SAYA! Tapi tak semua 7prefecture yang saya pergi di reagion KANTO Japan ni. Saya sempat pergi dan jalan-jalan di Prefecture Tokyo dan juga Chiba. 5 lagi Prefecture Kanto iaitu GUNMA, TOCHIGI, IBARAKI, SAITAMA dan KANAGAWA belum pergi lagi.
Besar juga ya region KANTO ni. Kalau jalan kat Tokyo pun saya dah rasa besar dan banyak tempat tak habis cover, apetah lagi di sekitar KANTO. Fuh! Terasa kecil je diri ini. Bila banyak berjalan , luas pemandangan dan juga pemikiran :) Yelah, tengok tempat orang, belajar sejarah dan bbudaya orang, teknologi maju yang mereka gunakan dalam kehidupan seharian.. dan lain-lain. Rindulah nak travel dan jalan jalan.. Bagi yang biasa travel ke Japan, mesti selalu akan buka website . Sejak pandemik Covid19, mesti ramai dah lama tak buka website page ni kan?
So untuk mengubati rasa rindu dekat Japan, sekarang ada campaign contest dari JNTO . Ni boleh la test kerinduan dekat Japan tu. Mana yang tak pernah pergi KANTO Japan ni pun boleh gak join atau dah ingat2 lupa KANTO tu, boleh la gi cari tips nak menang dekat page IG Arisa, Virtual Japan Traveller .
Cepat join, masih ada masa lagi nak menang ni. Senang je nak join ni..
Good Luck.. rindukan Japan..

Tuesday, 1 December 2020

Lalalalalala... Senangnya hidup dengan LALAMOVE

Lalalalalalalala...~

Balik dari overseas haritu, I bawak balik banyak gila barang (of course la kan!). Lepas tu hajat nak surprise kan family, so I pun tanya Mr. Google kat mana I nak cari atau sewa transport yang berpatutan dan dipercayai. I end up of my search with LALAMOVE  and finally download the apps in my phone. 


Cara buat tempahan LALAMOVE 

Dalam LALAMOVE  , I boleh pilih jenis-jenis kenderaan yang ingin I gunakan. Dari kenderaan kecik kepada besar, bergantung kepada barang-barang yang ingin I hantar. Dari motor sampai lori, semua saiz kenderaan ada.. Jangan tak tahu, kita juga boleh tambah sebanyak 20hentian sebelum sampai ke destinasi pilihan.  

 

Cara pilih tempahan di LALAMOVE 


Wahh.. do you know why LALAMOVE  pretty easy and trusted to use? I highly recommend it to add-on "Insurance" in this services. It is optional for you to tick the box insurance before to proceed the services. I believe the quote is still within your budget for services and the services deliver benefits to you securely and safely. 


Ada 4jenis service tambahan yang kita boleh pilih. 
Taknak tambah pun takpe.. 

They also have other optional services which is "Buy4U(max. RM200)", "Return Trip" and also "Door-to-Door Service". Manage everything in your fingertips and make it less hassle. Senangnya hidup.. Bestkan? :) On demand same day delivery...


Cara bayaran perkhidmatan LALAMOVE 

LALAMOVE  pun ada ewallet jugak, so make yourself stay safe and contactless with the driver. Kadang-kadang, LALAMOVE  bagi rewards kalau guna ewallet. Macam I haritu topup RM100, so dia bagi I rewards RM5.. Banyak tu RM5.. 

e-Wallet. Kita boleh keep on track duit kita kat sini


Kalau takde ewallet dan nak gunakan cash pun boleh juga, pastikan duit mencukupi dengan harga yang ditawarkan oleh service LALAMOVE . Kalau nak bagi lebih pun boleh , apa salahnya bagi tips dekat driver LALAMOVE 


LALAMOVE  Record




Setiap perjalanan dengan menggunakan aplikasi LALAMOVE  juga direkodkan secara lengkap. Bagus betul sebab dengan rekod ini kita boleh trace and track destinasi yang kita pernah pergi dengan LALAMOVE



Favorite and Banned Driver 

Dalam aplikasi LALAMOVE  , kita juga boleh pilih driver favorite kita. Kalau service dia best, kerja pun bagus mesti tiap kali guna LALAMOVE  nak guna driver yang sama kan. Bagi banned driver pulak, contohnya kalau kita tak happy dengan service driver tu, kita boleh banned dia supaya akan datang tak akan dapat driver yang sama lagi. 







So macam mana? Senangnya hidup dengan LALAMOVE kan.. Lalalalalalala...~ 

First time want to use LALAMOVE

Feel free to register and grab the benefit here from LALAMOVE ! :)

Saturday, 1 August 2020

Groceries Shopping in Doha

Pemandangan dalam Carrefour


Masa first time nak shopping groceries dekat Doha, I rasa semua barang mahal gila. I ingat lagi , time tu kitaorang pergi Carrefour Villagio. Excited jugak I time tu sebab dekat Malaysia Carrefour dulu ada, now dah takde.. So lets check it out!


Coin QR0.25 .
Kat sini I jarang dapat duit coins



QR 10 - Warna Merah sama warna cam duit RM10



Mula-mula dulu terkial2 jugak baca number in Arabic ..hihihi



Carrefour kat sini yang paling senang I nak access ialah City Centre dengan Villagio. Masa shopping tu, I tengok harga semua Astarfigrullahhh... mahal gilaaa.. Mungkin time tu dalam kepala I dah pergi convert harga , pastu compare dgn harga dekat Malaysia. Dahla baru sampai, dgn duit ciput nak survive .. I berkira2 .. nasib baik I bawak stock makanan yang cukup untuk I survive sepanjang study dua bulan ni. Benda yg paling priorities dalam groceries I of course la fruit and all breakfast food. I bukan jenis makan yg beria, senang cite bukan makan mana pun.. Hahaha..

Breakfast edition series


Frozen food always a choice 



Dekat Doha ni banyak gila supermarket, dari yang besar sampai la yang kecik. Actually depan dan sekitar apartment I ni pun ada gak supermarket (kalau kat KL ni kira level kedai runcit je). I tak berapa suka and tak berapa comfortable sebab kebanyakannya lelaki. Oh ya, supermarket area rumah I ni pun kebanyakannya FREE HOME delivery, so just give a call. I selalu beli mineral water je. But for me myself, I prefer to do my groceries shopping at big supermarket because more comfortable and choices. 

Air Mineral Doha


Kat sini shopping supermarket dekat Lulu agak famous sebab senang nak pergi and murah. Kalau kat kat Lulu ni macam Mydin, sebab barang2 dia, 1+1. Hahaha..Nak buat apa byk2, unless kalau shopping dgn member and have a mutual interest nak share, itu mmg jimat dan berbaloi. Dekat Lulu I suka shopping sebab roti dia je.. Petit Pain dia so cheap and so sedapp.. Dekat Carrefour ada gak, tapi banyak gila and expiry date dia cepat habis.

Petit Pain - QR3
Freshly bake everyday, tapi cepat expired 


Monoprix I suka gila sebab fruits dia murah sangat!! Kalau kat KL dia ni level2 Cold Storage or Village Grocer. TBH, i suka gila sebab banyak barang import dia murah. Contohnya buah Nectarine atau Peach, haritu I beli baru QR7-QR8. Ya Allah seronok gila makan sebab kalau kat KL mmg tak la nak dapat harga murah camni. Oh ye, Green Apple mmg sentiasa ada dalam fridge I , cuma fruits tambahan tu I akan mix up sometimes apricot ke, rock melon, sweet melon, strawberry and so on.. 


Supermarket diaorg ni lagi banyak promotion, lagi rendah harga diaorg jual. So just take the opportunity. Kalau time tu murah, rembat je terus takyah tunggu. Some of barang2 dari Asia mahal gilerrr.. so yang murah barang dari Europe, US, middle east.. ape lagi time ni la nak try semua hahaha.. 

Benda yang I tak pernah miss beli dekat supermarket ni, I angkat ambil yogurt, Muesli, Petit Pain / Baguette

Kalau time flying pun, most of the groceries beli time layover je. Mana sempat nak shopping groceries bagai dekat Doha. Hahaha..

Kat sini I nak rate shopping mall dekat Doha : 

Lulu D-Ring Road


1) Lulu - So cheap and sometimes expensive, barang banyak 1+1, perfume & skincare murah, roti Au Pain dia QR3 je sedapppppp. Konsep sama macam MYDIN kat KL. Sentiasa ramai dengan rakyat marhaen macam I hahaha.. 


Yang baju kuning tu assistant.
Diaorang tolong semua customer masuk barang dalam plastic bag dekat kaunter


2) Carrefour - Sometimes cheap , sometimes expensive depends on the products and brand. I ada apps dia, haritu dapat voucher. Barang2 not bad, and the bread are freshly made everyday. Selalu ramai orang, vegetables and fruits sometimes expensive and I tak berapa suka sangat. Feel dia mcm gi shopping kat Sogo atau Tesco. 




3) Monoprix - Yang ni I suka sebab shopping layout dia. Lepas tu takde promoter yg berdiri sebelah shampoo and akan promote barang2. No no.. Sini I boleh diri lama tgk shampoo and fikir and decide.. "Ahh.. i want try this shampoo!" Takde siapa kacau pun.. Dekat Monoprix ni, semua barang2 dia daripada France and semua barang dia tulis French hahaha.. Monoprix major retails in France. So kalau nak vibes French2, boleh la datang sini. Harga pun harga French2 okay ..:P


Supply for Asian groceries


4) Megamart - Oh yang ni sangat famous untuk orang2 Asia. Majority food stock diaorg amek dari Thailand , Vietnam , Malaysia, Indonesia... So kalau tiber rasa cam nak makan sayur kangkung, haa.. boleh cari dekat sini. 


AlMeera Airport D-Ring Road 


5) Al Meera - Peh.. Sini supermarket yang paling dekat dengan apartment I. Jalan kaki je, kalau nak exercise.. kalau pemalas or banyak barang nak bawak, naik Uber kena charge QR8. Kat sini pun ada best ada yang tak best. But for me, as along as barang tu ada, rembat jela kan.. Kalau takde, cari je substitute yang boleh replace barang tu.  



Signboard Blue Diamond boleh nampak dari room balcony I


Lepas renovate, diaorg tukar signboard warna hitam.
Nama masih kekal Blue Diamond.


6) Blue Diamond - Supermarket depan apartment ni mmg famous hahaha.. I selalu beli mineral water je, lepastu suruh orang supermarket ni hantar delivery. Bagi la tips sikit kadang2 tu, sbb kesian ohh.. I order mineral kadang2 6pax.. kau bayangkanlah dengan 6pax tu aka 6dozen tu dia tolak trolley supermarket.. Ala tak luak la QR2-QR5 riyal duit tu. Sedekah kan dapat pahala. 

Hmm.. rindu pulak nak shopping groceries.. Hahahah.. dulu tak pandai :P

Uber waiting area.
Dah jom balik, Uber dah tunggu

FREE GIFT?

Selalunya kalau beli barang hatta dekat offline or online shop, I suka sangat kalau dapat FREE GIFT. Bagi I, dengan adanya FREE GIFT ni buat...

Popular Post