Thursday, 28 March 2019

[REVIEW] SUNNY by Pump On The Go ~ Breast Pump Shop

Dengan pantas laju je Google apa itu Pump On The Go dekat handphone lepas dapat invitation. 
Of course la happy kan lepastu.. Errr.. wait!

"Kempen Penyusuan Ibu Berkerjaya & Product Launching"



Krik.. Krik.. Ingat pump exercise ke, water pump ke, pump pipe and tank ke, pump ballon ke... tapi yang ni kempen pump nenen. Kempen pump nenen? Kenapa I perlu pergi event kempen nenen ni? Nenen I bukannya boleh pakai lagi pun.. so buat apa I perlu amik tahu..LOL. Tapi, bila I fikir2 balik secara deep deep, I sebenarnya bertuah sebab dapat pergi event ni. Why not? I bertuah kerana tak semua orang single & unmarried macam I dapat pergi. Selalunya, event2 macam ni lebih focus kepada mom-to-be atau ibu2 yang dah ada anak. Bagi mom-to-be dan pasangan yang sudah ada cahaya mata, jenama ni sangat familiar dekat media social terutamanya Instagram dan FB. 

SUNNY ~ Double breast pump

Habis untuk geng2 single girls and unmarried macam I ni macam mana? One fine day, all of us akan pegang status as a MOM jugak. Time tu baru terhegeh2 nak cari info pasal pump nenen ni. Dahla banyak gila pump nenen kat market, pastu terpening2 nak pilih mana satu yang terbaik dan sesuai untuk nenen. Ini semua knowledge dan bukannya dicop pervert , tak salah pun nak tahu awal walaupun belum kahwin dan ada anak. 

Masih suka main dengan ballon. Budak pompuan belakang tu tak dapat main ballon cam kitee..
Nasib baik Abang Photographer tu bagi ballon atas langit tu, kalau dah berebut dah hahahahhah..

Bagusnya event dari Pump On The Go  mengenai kempen ni, membuktikan bahawa ibu yang berkerjaya adalah super woman yang sebenar kerana mampu memberi susu badan walaupun sibuk dengan kerjaya. Komitmen sebagai pekerja dan juga sebagai Ibu dapat dipenuhi serentak, so takdela banyak kerja tertanguh sebab tangan dah lenguh pump nenen sendiri untuk bagi dekat baby. I sangat respect dengan ibu2 yang ada newborn baby, lepastu sibuk dengan kerja yang busy sana sini, itu belum masuk lagi tanggungjawab as a wife and mom yang ada anak berderet 1..2..3..  Phew ~

With Founder Pump On The Go. Mrs Zuain Ghani (Cikgu Susu)


During the event at Sidang Subang, Pump On The Go has launched their new product pump series "SUNNY". It helps on-the-go double breast pump that shines and brightens mom breastfeeding journey.  Pada masa yang sama juga, Pump On The Go mengadakan penyampaian hadiah bagi pemenang contest dekat IG @pumponthego

Contest Winner dengan founder ~ Mrs Zuain Ghani aka Cikgu Susu

The prize worth almost RM500+. So lucky of them :)

Why you should buy SUNNY from Pump On The Go? 

  1. PORTABLE and LIGHTWEIGHT. Fit easily inside your pocket.
  2. SILENT and QUIET like a whisper. Even your sleeping baby can't hear it.
  3. RECHARGEABLE with built -in lithium battery. So, you can use it on-the-go! :)
  4. AUTO-OFF after 30minutes of usage. 
  5. 5 level STIMULATION and  9level EXPRESSION to choose.
  6. Interactive DISPLAY and TOUCH SCREEN to pump with a style.
  7. Made with BPA FREE and FOOD Grade silicone materials.
  8. SECURED backflow preventor and flow valve.
  9. Suitable with WIDE NECK bottle
  10. Long funnel breast shield, MORE ROOM FOR NIPPLE during expression
  11. Designed with EXTRA COMFORT SILICONE MASSAGER for effective massaging

Berapa harga SUNNY from Pump On The Go ni?

Lepas tengok semua benefits yang ada dekat SUNNY ni, MONEY is nothing. Because child is EVERYTHING. Hehehehe.. RM380 je untuk semua function dan benefits yang sangat tiptop ni. So sebab tu kena beli SUNNY , it made your life easy. 


Selain SUNNY ada pelbagai barang2 baby yang dijual dekat Pump On The Go ni.

Bottles

Disposable Breast Pad, Manual Pump, Storage Bag

Super Bar for Mom's Milk Booster

Kat mana boleh beli SUNNY dari Pump On The Go?

Untuk offline sales, diaorang ni banyak BRANCH, so boleh la pergi walk in kalau nak survey atau tengok sendiri SUNNY ni. So boleh tengok kat bawah ni mana tau dekat dengan area rumah :) 
Kalau dah jauh sangat, boleh la beli secara online dekat SHOPPEE! Just type atau click dekat sini  @pumponthego. 

  • Kelana Jaya 
D-G-07, SS 6/20A, Dataran Glomac,
Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya,
Selangor.
Tel : 03-7887 4880
Online (Whatsapp) : 010-401 4880
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)
  • Cheras
17-1 (1st Floor), Jln Sri Permaisuri 8,
Bandar Sri Permaisuri,
56000, Cheras, Kuala Lumpur.
Tel : 03-9174 7488
Operation Hour :Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Putrajaya 
No 17A, Jalan P8G,
Ayer8 Presint 8,
62250 Putrajaya
Tel : 03-8893 6884
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Bangi 
No 173A, First Floor, Jalan 8/1
Seksyen 8, Bandar Baru Bangi
43650 Bangi, Selangor
Tel : 03-8912 6887
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Wangsa Maju
No 23-2, Jalan Wangsa Setia 1,
Wangsa Melawati,
53300 Kuala Lumpur
Tel : 03-414 19 414
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Johor Bahru
No 21-1, Jalan Padi Emas 1/5,
Uda Business Center,
81200 Johor Bharu, Johor
Tel : 07-244 8768
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Sungai Petani
No 183 (First Floor), Jalan Lagenda 1
Lagenda Heights
08000 Sungai Petani, Kedah
Tel : 04-4242 955
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Kuantan
B10-1, Jalan IM 7/5,Sinaran Mahkota
Indera Mahkota 7,
25200 Kuantan, 
Pahang
Tel : 010-555 6526
Operation Hour :Mon – Sun (10 am – 7 pm)


So in future you guys and I dah tau dah kat mana boleh beli pump nenen ni. Kawan2 I ramai yang dah kahwin and ofcourse one day diaorang akan expecting new baby. So adalah idea untuk bagi hadiah selain typical hadiah hamper yang sama macam kat rak shopping mall tu heuheuheu.


My first nephew, Adruce. Does he fall in love with me? 

No comments:

Post a comment

Musim Sejuk dan Musim Panas

I takde experience lagi travel masa musim sejuk.. Paling habis pun, time autumn masa dekat Japan. Itu pun masa nak early winter.. Time tu pu...

Popular Post