Wednesday, 29 May 2019

LAST EVER Boyzone Concert "Thank You and Goodnight Farewell Tour 2019 Live in Malaysia"

Konsert jelajah Boyzone "Thank You and Goodnight Farewell Tour 2019" LIVE di Malaysia akan menjadi konsert terakhir buat boyband dari Ireland ni. Konsert ni jugak sebagai tanda terima kasih dan penghargaan untuk para peminat diaorang yang menyokong Boyzone dari dulu sampai la sekarang. So untuk konsert kali terakhir ni, Boyzone jugak jemput ex boyband Westlife dan juga penulis lagu, Brian McFadden sebagai tetamu istimewa dalam konsert diaorang. 


Date: 14th June 2019
Time : 08:30pm - 10:30pm
Location: Stadium Melawati Shah Alam


Farewell Tour 2019 LIVE in Malaysia

Brian McFadden ni dulu mulakan karier dia dengan boyband Westlife pada tahun 1998 dan selepas setahun lepastu McFadden dah release album studio sulung Westlife. He is super talented ! Pada tahun 2004, McFadden dah decide nak teruskan karier dia sebagai penghibur solo dan mengeluarkan single "Real to Me", sebuah lagu dalam album debutnya "Irish Son". Karier solo McFadden berkembang dengan jayanya, so pada tahun 2016, McFadden dengan Keith Duffy ni dah buat kumpulan diaorang sendiri iaitu "Boyzlife"

Ingat lagi tak geng-geng Boyzone ni? Bagi yang tak tahu and baru nak kenal, ahli kumpulan diaorang ni adalah Keith Duffy, Michael Graham, Ronan Keating dan Shane Lynch akan mempersembahkan beberapa lagu hits famous diaorang antaranya "When You Say Nothing at All", "No Matter What" and "Love Me for a Reason". Ni semua lagu meletop dan mengangkat kerjaya diaorang sebagai boyband yang berjaya dimata dunia dalam industri hiburan. 

Masa awal-awal kemunculan Boyzone , semua jejaka jejaka hot Dublin ni tak sabar nak explore dunia dan pada harini (biasala darah muda, rasanya semua orang macam tu kot hehehe...), dan pada harini diaorang jugak masih tak percaya walaupun dah 25tahun berlalu, diaorang masih ada lagi peminat. Kalau you guys pernah tengok diaorang punya penampilan pertama dekat "The Late Late Show" confirmed korang akan terperanjat woo.. Google cepat hehehe.. 

Setakat ni, Boyzone dah keluarkan 6album, dan mempunyai hampir DUA DOZEN HITS! WOAHHHH Congratulations!~ Sedihkan kalau nak celebrate farewell2 ni. Ini je peluang yang ada nak tengok konsert legend Boyzone, lepasni takde dah.. dah jadi kenangan. Dedicated untuk orang-orang yang membesar dengan lagu-lagu boyband ni. Lagu-lagu diaorang ni semua sweet and romantic lah bila I dengar tadi :)


Brian McFadden


About WOWStar Creative Entertainment Co., Ltd.

Established in 2018, WOWStar Creative Entertainment is a fast-growing entertainment company specialising in diversified entertainment businesses from concerts, live music and entertainment events, artist management, to film, television, commercial production and distribution. 

Tickets Selling Website: https://airasiaredtix.com/boyzone2019
Harga ticket konsert bermula dengan harga RM198

GOOD NEWS! 

The first 200 VIP ticket purchaser will get to take a group photo with Boyzone! Customer will be contacted by organiser via email, so don't miss the chance! SAVE THE DATE & GET THE TICKETS NOW!~


Thursday, 23 May 2019

Kenapa Shopping Online di ZALORA BEST ?! ~

Sebagai seorang pengguna bijak kedekut , I sangat berkira dengan setiap duit yang keluar dari wallet I. Even duit seposen pun, I kira.. hahahah.. I kena tahu mana duit I pergi. Selagi boleh jimat, kita jimat heuhuehue.. 

Raya nak dekat, tapi satu benda pun I tak beli lagi. So, bila dapat email dari ZALORA, I rasa happy gila kot. Platform ZALORA ni best sebab dia sediakan up-to-date fashion, siap dengan harga sekali (tak payah nak PM tepi) hahahaha.. dan boleh masukkan PROMO CODE untuk dapat harga lebih murahhh.. Masyukkk ooooo..

Since musim nak dekat raya, stock2 baju raya yang cute2 semua ada.. just scroll and you'll find it!

ZALORARAYA2019
Kat sini banyak gila PROMO CODE yang diaorang ada. Dah la guna PROMO CODE, jimat.. Lepastu pulak shipping pon FREE*.. Memang best la shopping online ni kan..

So tunggu apa lagi.. Jom la kita shopping online ZALORARAYA2019

Thursday, 9 May 2019

[REVIEW] Suasana Tenang Berbuka Puasa di Dewan Tengku Zara, Bangi

Selain Bazaar Ramadhan, buffet berbuka puasa selalu jadi pilihan bila tiba Bulan Ramadhan. Kalini, I nak review salah satu lokasi luar sikit dari Kuala Lumpur, hanya mengambil masa 45min untuk sampai ke lokasi. So lets we head to Dewan Tengku Zara, Bangi.. !~




Lot 1513-A, Jalan Bangi,
Kampung Sungai Tangkas ,
43000 Kajang,
Selangor Darul Ehsan




But wait.. ! Jangan confuse and salah okay dengan Dewan Tengku Zara Kajang. Dua lokasi yang berbeza. Just follow je address macam dekat map kat atas supaya tak sesat dan tak berbuka dalam kereta.. hahaha!

Promo Buffet Ramadhan 2019 Flyers


Promo Buffet Ramadhan Dewan Tengku Zara bermula dari 8th May 2019 - 02nd June 2019 sepanjang Bulan Ramadhan. Bagi yang follow IG Mizzerny mesti dah tahu promo early bird hanya RM35 je seorang sampai 12th May 2019 melalui Insta Story I. OK, next time jangan terlepas tengok updates dengan follow I dekat IG tau! :) Walaupun dah habis promo , harga buffet ramadhan ni masih murah dan berbaloi untuk beli, hanya RM55! Untuk kids pula, hanya RM27.50. Lebih daripada 150 juadah makanan termasuk 10 jenis makanan yang berkonsep warung. So apa lagi, masa ni la nak makan kenyang2 sampai sahur.. 































Antara dessert tersedap yang ada dekat Dewan Tengku Zara 










Suasana dia pun best. Ala ala garden konsep

Round table can fit up to 10 peoples~

Nice decoration

The food table was in center hall 


Tempat ni ada 3level. Dekat bawah konsep stall, second hall konsep light meals dan upper hall lebih kepada heavy food. So bila you guys makan sini akan turun naik dengan tangga untuk ambik makanan. Actually, bagus sebab bila dah rasa terlebih makan masa berbuka tu, takdela rasa bersalah sangat sebab dah buat kardio dan buang kalori sekali hihihih.. 

Hawkers Stall ~ View taken from second hall 

Konsep stall sampai kat luar
Ok, ramai dah beratur. Selalu yang ramai beratur tu yang sedapppp~

Makan kat sini jangan membazir.. Penalti akan dikenakan kalau makan tak habis. 

100gm - RM5.00 

Semua kemudahan kat sini ada. Surau, toilet dan juga termasuk parking space sini pun besar dan selesa. Ada masa lagi ni untuk korang booking sebelum terlambat!

FREE Parking Space . Tak payah nak cop cop hahahah

All you can EAT! Selamat Berbuka !~

Sunday, 5 May 2019

[REVIEW] Luminous Beauty Parlour ~ Nails , Face & Embroidery

So baru-baru ni I pergi Grand Opening Luminous Beauty  dekat Cheras Traders Square. I pun sebenarnya first time dengar location Cheras Traders Square ni walaupun I orang Cheras. LOL! Bila tengok Google Maps, laaa.. dekat belakang Jusco AEON Balakong ke.. Lulz.. Dekat jee. Landmark paling dekat and ideal , depan Kedai Buble Tea Chatto Caffe or Uncle Don's restaurant.. Hehehe.. Kalau tak sure, naik je Grab Car. Kat sini parking agak susah sikit sebab kiri kanan depan belakang atas bawah semua kedai. So please expect the crowds and the jams.. 

Hello Ladies!

Road for Beauty

First outlet Luminous ni ada dekat Desa Park City, so dia expand business sampai sini. I girl yang jenis suka pampered kan diri lepas dah penat2 buat kerja. Kiranya macam apart of self-reward. Bila ada self-reward, self-care, you will be love more yourself. Nak harapkan love orang, sayang diri sendiri dulu okay? :)

Lumious Beauty Parlour at Cheras Traders Square

Spin to get registration gifts

Goodies for the Media Preview :)


Speech from the founder

Makan makan woo~

Comel comel cupcakes ni 


Siapa tak kenal ni, dia bukan Malaysian hahahaha.. :P


Sempena grand opening diaorang ni, ada promo sampai 60% off. 

Opening Package 

Special for you ~

Cut the ribbon and its officially LAUNCH! Ada ONG lahh!


Nak dekat raya nanti boleh la datang sini. Buat kuku kasi kilat sebab nak hulur duit raya dengan bergaya..  pastu pasang bulu mata boleh kasi hempas airmata pagi raya ahahahaha.. 

Manicure station

Selalu beauty consultant perempuan kan?
Nah.. Ni Oppa ni kasi manicure~pedicure

Wall deco ~ Less is more

Eyelash Extension Room

Lagi seminggu nak raya, datang sini..
 Nak salam orang kena kuku bersih dan cantik!

Time ni dalam goodies ada number untuk lucky draw session. So lucky draw ni bukan untuk I harini, maybe lucky I tempat lain heheheh.. 

Siapa yang lucky tu..? 


Number cantik tak semestinya lucky...


Dengan rakan2 bloggers yang lain.. Cantik2 dan hebat2 diaorang ni :)

With Hot Babes Malaysian Bloggers
Left : Venny Lee , Lee Yann, Momo and Nicole Yie

Okay YouTube time, subscribe je la channel I  ~




LUMINOUS BEAUTY PARLOUR
No 66-1 (First Floor)
Jalan Dataran Cheras 3,
Dataran Perniagaan Cheras
43200 Selangor

Email: contactus@luminous-nails.com
General Line: +6013 6016976

Business Hour
 Monday to Friday ~  1100am to 2000pm
Saturday to Sunday ~ 1000am to 1900pm

Musim Sejuk dan Musim Panas

I takde experience lagi travel masa musim sejuk.. Paling habis pun, time autumn masa dekat Japan. Itu pun masa nak early winter.. Time tu pu...

Popular Post