Saturday, 7 May 2016

Happy Parents Day

CINTA


KASIH SAYANG & TANGGUNGJAWAB


To be honest, saya suka lihat parents saya . Comel dan bahagia ! Mama dan Daddy selalu keluar dating (jangan ingat orang tua tak boleh dating.. hihihi) #sayajeles #denganparentssendiripunnakjeles

Sometimes, Daddy selalu juga sakat Mama. Pastu merajuk. Eleh.. Dah buat orang merajuk kena la pujuk kan? Aha.. time camni, saya tetiba akan jadi invisible. Tengok drama pujuk memujuk. Tapi tak jugak, selalu nya kalau trick memujuk tak berjaya, terpaksa la guna anak sebangai orang tengah! (saya la tuh...ahahhaha )

Daddy selalu nya tunjuk kan sayang dia dekat Mama melalui perbuatan. Yes, action speaks louder than words. Kalau Mama sampai rumah lambat, Daddy akan angkat kain di jemuran dan siap lipat. Atau kemas kemas kan rumah yang mana Mama tak sempat nak kemas kan... Atau masak kan nasi siap siap untuk makan malam. Cinta, kasih sayang & tanggungjawab bukan? Yes, thats my Daddy :)

Dan Mama pula, sebaik baik nya lakukan tanggungjawab sebagai seorang Mama dan isteri. Mama kalau masak makan malam, lauk semua heavy. Gulai masak lemak daging lah, lauk asam pedas lah.. itu lahh.. ini lahh.. ikan masinn... telur dadarr dan sebagainya. Lewat macam mana pun Mama sampai rumah, perut Daddy perlu di utamakan. Itu salah satunya.

I grown up with watching this real relationship every minute in my day. And yes of course, I wanted similar like this if I'm in a relationship fine one day. I'm proud to have them in my life and I'm proud that I'm the lucky daughter of them. And for me, every day is Parents Day. I appreciate every single day and they are my PRIORITY.

In conjunction of Mother's Day celebration, I wish Happy Mother's Day to all Mom in the world.




Musim Sejuk dan Musim Panas

I takde experience lagi travel masa musim sejuk.. Paling habis pun, time autumn masa dekat Japan. Itu pun masa nak early winter.. Time tu pu...

Popular Post