Wednesday, 31 July 2019

Kembara Halal Eropah dengan Mood Travel ~

Sekejap je dah masuk bulan August, phewww... So dah nak hujung tahun ni, you guys dah ada plan holiday ke belum? Hujung tahun la best travel, dah penat bekerja sepanjang tahun , so kita kena selalu bagi "SELF-REWARD" sebagai tanda menghargai diri sendiri. Siapa nak hargai diri kita kalau bukan kita sendiri? :) 


Edinburgh Monument. Rindu la . rasa nak fly balik


Sempat lagi nak planning travel, contact je Mood Travel kalau teringin nak holiday dekat Europe atau kawasan2 sewaktu dengannya. Mood travel salah sebuah Muslim travel agency yang berdaftar di bawah MOTAC & MATTA. Sepadan dengan motto travel agency ni "Travel with Peace of Mind", diaorang akan handle holiday idaman korang tanpa perlu risau apa apa dah! 

Mood Travel
"Travel With Peace of Mind"

Package Flyers by Mood Travel

All tour guide from Mood Travel are travel expert. Worries no more.. Service Mood Travel merangkumi penyediaan Makanan Halal, Kemudahan Solat termasuklah Malaysian Tour Guide. Tak syoklah kan kalau pergi holiday overseas, nak cari makanan halal susah.. nak solat susah sebab bilik kat negara Eropah semuanya kecik2. Dan paling penting bila ada Malaysian Tour Guide yang bercakap dalam bahasa kita (Bahasa Melayu), barulah kita faham dan tahu tempat2 yang kita dah melawat. Boleh la bila balik Malaysia nanti kita cerita pulak dekat kawan2 yang belum pernah pergi Europe :)

Kembara Halal Travel dengan Mood Travel 



Majlis Hi Tea yang dirasmikan oleh Ketua Pengarah Tourism Malaysia, Datuk Musa Yusof  baru baru ni memperkenalkan program Kembara Halal Eropah dengan sokongan BUMITRA Malaysia dan juga kerjasama syarikat penerbangan Etihad Airways dan Oman Air.  So lepasni, kalau travel dengan Mood Travel, you guys akan fly dengan airlines Middle East ni! Oh BESTTTNYAAAA la wehhhh....! 

Ketua Pengarah Tourism Malaysia, Datuk Musa Yusof

Sekitar majlis Hi Tea yang diadakan baru baru ini

Majlis Perasmian Kembara Halal Eropah 



Program terbaru dari Mood Travel merupakan program pakej SIC (Seat-in-Coach 2Pax to go) keEropah kepada agensi pelancongan Malaysia. Bagusnya program SIC ni, networking antara agency pelancongan dalam Malaysia dapat di perluaskan dan sales juga pasti akan meningkat! Komisen yang ditawarkan tersangat tinggi sehingga RM6000. Perghh, bagus betul program macam ni, dari segi business development and sustainable, ketiga2 item ni perlu ada untuk business jangka panjang. 


Jom Travel? 

Jom tengok pakej2 Halal Kembara Eropah dengan Mood Travel ni : -

  1. Pakej Western Europe (WE) ~Eropah Barat merangkumi England, France, Belgium, Jerman, Netherland & Switzerland.
  2. Pakej Northern Europe (NE) ~Scandinavia seperti Sweden, Norway, Denmark, Finland & Iceland.
  3. Pakej Southern Europe (SE) ~ Eropah Selatan merangkumi Sepanyol, Itali, Bosnia Herzegovina dan Greece.
  4. Pakej Central Europe (CE) ~ Eropah Tengah seperti Jerman, Republik Czech, Hungary, Slovakia dan Austria. 
  5. Pakej Eastern Europe (EE) ~ Eropah Timur termasuk Russia, Belarus, Romania dan Modova
  6. Pakej Lain2 Destinasi (LD) ~ Pakej dalam negara Malaysia, New Zealand, Australia, South Africa, Uzbezkistan dan lain2 tempat menarik!
Dapatkan lebih info mengenai Mood Travel di IG Mood Travel dan FB Mood Travel. Lepas tengok pakej2 ni, rasa tak sabar pulak nak travel . Jom travel sama sama nak tak? :)



With all Malaysian Bloggers yang suka travel especially ME! ~

Happy Traveling !~

Tuesday, 9 July 2019

[Media Screening] Dilan 1991


Balik je dari shooting, terus shoot gi TGV One Utama. Lepas je fetch Mama dari office, I terus naik MRT sampai station MRT Bandar Utama , more convenient and fast, tak payah nak hadap jem. Dahla satu harini rushing gila, but its okay coz I'm really enjoy it :) I dapat invitation dari Blogger Aryl untuk media screening Dilan 1991. Thank you so much for the invitation Aryl! This time dapat review movie dari seberang and the genre film is Romantic. Filem romantic wehh... I dah la tak reti and tak de feeling2 kihkikikh.. 

Cantik tak full make up I? Hahaha... tak cantik sokay sbb I make up sendiri :P


Habis je menonton cerita Dilan 1991, rasa mcm best nya kalau dapat putar balik masa time sekolah. Time sekolah time paling best kot, semua benda nak tau, nak cuba and tak sabar nak jadi dewasa.  Masa sekolah masa adalah masa untuk meneroka dunia dewasa. And for me myself, I excited nak drive kereta Daddy je time tu hahahaha.. 

Since I dulu sekolah perempuan dari primary to secondary, so takdelah merasa moment couple or puppy love. Cuma dulu merasa la jadi “orang tengah” bila mmber ada problem dengan pasangan masing2. Besides, I dulu pun comot dan gemok ya amat, so mmg sesuai la jadi watak tempelan dalam drama bercinta2 orang lain ni hahahhaha.. 

In a meantime.. 


Anyway, if you guys nak tengok mcm mana couple2 high school dulu bercinta, boleh la tgk movie Dilan 1991. Nak contact couple pun pakai landline phone or public phone.Tak mcm sekarang ni, semua apps ada boleh contact. Bluetick je pun dah boleh buat gaduh hahahhaa. Cerita berlatarbelakangkan tahun 1991 di Bandung menampilkan watak Dilan sebagai watak utama dan Milea sebagai kekasih dia. Jalan cerita yang sangat straightforward and mudah faham. Ada jugak babak yang sangat cute dan kelakar sampai korang rasa.. "Eeeeiii geramnya... nak jadi teenager balik macam diaorang lah!" 

Pilih seat yang confortable utk tengok movie ni.
This time I dapat duduk paling belakang, yay! 

So, mana mana yg tengah bercinta , yang dah bercinta atau baru nak start bercinta, boleh tgk Dilan 1991.. Dilan 1991 akan ditayangkan diseluruh Malaysia pada 11th July 2019. Selamat Menonton!

Note : Fuh.. Nasib baik sempat catch the MRT, itupun third last train at 1125pm. 
 Kalau tak kena naik Grab! Seram lah naik Grab malam2.. Tak berani huuuu...~



Musim Sejuk dan Musim Panas

I takde experience lagi travel masa musim sejuk.. Paling habis pun, time autumn masa dekat Japan. Itu pun masa nak early winter.. Time tu pu...

Popular Post