Thursday, 28 March 2019

[REVIEW] SUNNY by Pump On The Go ~ Breast Pump Shop

Dengan pantas laju je Google apa itu Pump On The Go dekat handphone lepas dapat invitation. 
Of course la happy kan lepastu.. Errr.. wait!

"Kempen Penyusuan Ibu Berkerjaya & Product Launching"



Krik.. Krik.. Ingat pump exercise ke, water pump ke, pump pipe and tank ke, pump ballon ke... tapi yang ni kempen pump nenen. Kempen pump nenen? Kenapa I perlu pergi event kempen nenen ni? Nenen I bukannya boleh pakai lagi pun.. so buat apa I perlu amik tahu..LOL. Tapi, bila I fikir2 balik secara deep deep, I sebenarnya bertuah sebab dapat pergi event ni. Why not? I bertuah kerana tak semua orang single & unmarried macam I dapat pergi. Selalunya, event2 macam ni lebih focus kepada mom-to-be atau ibu2 yang dah ada anak. Bagi mom-to-be dan pasangan yang sudah ada cahaya mata, jenama ni sangat familiar dekat media social terutamanya Instagram dan FB. 

SUNNY ~ Double breast pump

Habis untuk geng2 single girls and unmarried macam I ni macam mana? One fine day, all of us akan pegang status as a MOM jugak. Time tu baru terhegeh2 nak cari info pasal pump nenen ni. Dahla banyak gila pump nenen kat market, pastu terpening2 nak pilih mana satu yang terbaik dan sesuai untuk nenen. Ini semua knowledge dan bukannya dicop pervert , tak salah pun nak tahu awal walaupun belum kahwin dan ada anak. 

Masih suka main dengan ballon. Budak pompuan belakang tu tak dapat main ballon cam kitee..
Nasib baik Abang Photographer tu bagi ballon atas langit tu, kalau dah berebut dah hahahahhah..

Bagusnya event dari Pump On The Go  mengenai kempen ni, membuktikan bahawa ibu yang berkerjaya adalah super woman yang sebenar kerana mampu memberi susu badan walaupun sibuk dengan kerjaya. Komitmen sebagai pekerja dan juga sebagai Ibu dapat dipenuhi serentak, so takdela banyak kerja tertanguh sebab tangan dah lenguh pump nenen sendiri untuk bagi dekat baby. I sangat respect dengan ibu2 yang ada newborn baby, lepastu sibuk dengan kerja yang busy sana sini, itu belum masuk lagi tanggungjawab as a wife and mom yang ada anak berderet 1..2..3..  Phew ~

With Founder Pump On The Go. Mrs Zuain Ghani (Cikgu Susu)


During the event at Sidang Subang, Pump On The Go has launched their new product pump series "SUNNY". It helps on-the-go double breast pump that shines and brightens mom breastfeeding journey.  Pada masa yang sama juga, Pump On The Go mengadakan penyampaian hadiah bagi pemenang contest dekat IG @pumponthego

Contest Winner dengan founder ~ Mrs Zuain Ghani aka Cikgu Susu

The prize worth almost RM500+. So lucky of them :)

Why you should buy SUNNY from Pump On The Go? 

  1. PORTABLE and LIGHTWEIGHT. Fit easily inside your pocket.
  2. SILENT and QUIET like a whisper. Even your sleeping baby can't hear it.
  3. RECHARGEABLE with built -in lithium battery. So, you can use it on-the-go! :)
  4. AUTO-OFF after 30minutes of usage. 
  5. 5 level STIMULATION and  9level EXPRESSION to choose.
  6. Interactive DISPLAY and TOUCH SCREEN to pump with a style.
  7. Made with BPA FREE and FOOD Grade silicone materials.
  8. SECURED backflow preventor and flow valve.
  9. Suitable with WIDE NECK bottle
  10. Long funnel breast shield, MORE ROOM FOR NIPPLE during expression
  11. Designed with EXTRA COMFORT SILICONE MASSAGER for effective massaging

Berapa harga SUNNY from Pump On The Go ni?

Lepas tengok semua benefits yang ada dekat SUNNY ni, MONEY is nothing. Because child is EVERYTHING. Hehehehe.. RM380 je untuk semua function dan benefits yang sangat tiptop ni. So sebab tu kena beli SUNNY , it made your life easy. 


Selain SUNNY ada pelbagai barang2 baby yang dijual dekat Pump On The Go ni.

Bottles

Disposable Breast Pad, Manual Pump, Storage Bag

Super Bar for Mom's Milk Booster

Kat mana boleh beli SUNNY dari Pump On The Go?

Untuk offline sales, diaorang ni banyak BRANCH, so boleh la pergi walk in kalau nak survey atau tengok sendiri SUNNY ni. So boleh tengok kat bawah ni mana tau dekat dengan area rumah :) 
Kalau dah jauh sangat, boleh la beli secara online dekat SHOPPEE! Just type atau click dekat sini  @pumponthego. 

  • Kelana Jaya 
D-G-07, SS 6/20A, Dataran Glomac,
Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya,
Selangor.
Tel : 03-7887 4880
Online (Whatsapp) : 010-401 4880
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)
  • Cheras
17-1 (1st Floor), Jln Sri Permaisuri 8,
Bandar Sri Permaisuri,
56000, Cheras, Kuala Lumpur.
Tel : 03-9174 7488
Operation Hour :Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Putrajaya 
No 17A, Jalan P8G,
Ayer8 Presint 8,
62250 Putrajaya
Tel : 03-8893 6884
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Bangi 
No 173A, First Floor, Jalan 8/1
Seksyen 8, Bandar Baru Bangi
43650 Bangi, Selangor
Tel : 03-8912 6887
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Wangsa Maju
No 23-2, Jalan Wangsa Setia 1,
Wangsa Melawati,
53300 Kuala Lumpur
Tel : 03-414 19 414
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Johor Bahru
No 21-1, Jalan Padi Emas 1/5,
Uda Business Center,
81200 Johor Bharu, Johor
Tel : 07-244 8768
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Sungai Petani
No 183 (First Floor), Jalan Lagenda 1
Lagenda Heights
08000 Sungai Petani, Kedah
Tel : 04-4242 955
Operation Hour : Mon – Sun (10 am – 7 pm)

  • Kuantan
B10-1, Jalan IM 7/5,Sinaran Mahkota
Indera Mahkota 7,
25200 Kuantan, 
Pahang
Tel : 010-555 6526
Operation Hour :Mon – Sun (10 am – 7 pm)


So in future you guys and I dah tau dah kat mana boleh beli pump nenen ni. Kawan2 I ramai yang dah kahwin and ofcourse one day diaorang akan expecting new baby. So adalah idea untuk bagi hadiah selain typical hadiah hamper yang sama macam kat rak shopping mall tu heuheuheu.


My first nephew, Adruce. Does he fall in love with me? 

Sunday, 24 March 2019

[REVIEW] IVIORA Moringa BioEnzyme

Last week I baru je habis family event. Fuhh, penat gila handle semua from the scratch, dengan masuk hospital nya lagi.. but well , I managed to handle and I'm happy everthing went well  and ran smoothly :)

I love event, sebab first thing dalam kepala "Apa eh food yang best kat sini?" Hahaha.. Orang Malaysia ni, especially Melayu kalau ada buat majlis, makanan semua sesedap ...lepastu banyak macam buffet dekat hotel , takpun time macam bazaar Ramadhan.. Semua best and semua nak cuba, rugi kalau tak makan sebab FREE hehehehe.. 

Lepas makan banyak, sebagai perempuan yang sejati memang suka akan cakap.. 


"Ala.. Dah gemokk.. Cemana nak diet ni.. 
Tadi makan banyak gila kott.." 

SOBS..SOBS.. Mengenangkan tadi makan Nasi Beriyani Ayam, Rendang Kambing, Papadom satu plastik, Kuih Talam dengan Kuih Suji, dengan makan brownies sebagai dessert lagi.. Ice cream 5batang (sebab sekarang ni cuaca panas gila), kerepek perasa kari, buah tembikai and .. and.. OMG.. rasa perut dah macam lori yang penuh angkat barang orang nak pindah rumah *nangis dalam ketawa sebab menyesal*

Nangis dalam ketawa sebab menyesal? Hey come on, setiap problem mesti ada solution. Kalau  korang yang obses dengan kecantikan dan kesihatan macam I , mesti pernah dengar product terbaru dari IVIORA..

"IVIORA Moringa BioEnyzmes"

Moringa atau nama lain dia Daun Kelor (klik link) juga dikenali dengan di negara barat dengan nama "The Miracle Tree". Produk yang dikeluarkan oleh IVIORA ni sangat bijak dan memudahkan kehidupan seharian kita yang super busy telah diformulasikan dari Jepun. Sebab I suka benda yang simple, mudah dan cepat, IVIORA Moringa BioEnzymes datang dalam bentuk sachet. Warna hijau pada sachet melambangkan warna Moringa itu sendiri! 


Cara-cara minum IVIORA Moringa BioEnzymes? 

1. Campurkan 1sachet IVIORA Moringa BioEnzymes dengan 150ml. Make sure air tu suhu ikut suhu bilik, tak sejuk dan tak panas.
2. Kacau sampai IVIORA Moringa BioEnzymes tu sampai larut dan terus minum.
3. Minum 1 - 2 kali sehari selepas makan. Lepas makan lunch dan dinner elok minum IVIORA Moringa BioEnzymes

Pastikan :-
*minum air lebih lepas minum IVIORA Moringa BioEnzymes*
*jangan minum IVIORA Moringa BioEnzymes dengan perut* 


Macam mana IVIORA Moringa BioEnzymes bertindak? 

4 langkah mudah dan senang untuk kita faham. Mari kita tengok diagram kat bawah:


4 Steps for Healty Life  
Behind the reason of this 4steps 


Jom tengok macam macam mana IVIORA Moringa BioEnzymes ni bertindak dalam badan kita 


Untuk lebih clear, jom kita tengok experimen pulak..  

Lemak jahat yang dah memudahkan badan kita untuk "Digest & Detox,"

Sebenarnya bila badan kita dah lalui process dan dah tapis lemak2 jahat tu tadi  "Digest & Detox", badan kita lebih mudah untuk "Restore & Rejuvenate". Segala khasiat dan kebaikan mineral, zat2 calcium dalam IVIORA Moringa BioEnzyme akan diserap dalam badan. Ini sangat penting kerana dalam masa yang sama jugak, proses tindak balas ini akan buat badan kita lebih sihat, bertenaga dan lebih muda. 

Khasiat nutrisi dari IVIORA Moringa BioEnzymes


Banyak betul kebaikan dari Moringa


Kat bawah ni I summarizekan infomation dalam satu pamplet yang berinfomasi dari IVIORA Moringa BioEnzyme : 

Pamplet - Page 1


Pamplet - Page 2

Bagus dan selamat tak minum IVIORA Moringa BioEnzymes setiap hari?

Semestinya bagus dan yang paling penting selamat! IVIORA Moringa BioEnzymes ni fully natural, caffeine free, laxative free, NO preservative, NO artificial coloring, NO animal contain, Vegetarian Friendly and paling penting ikut garis panduan kesihatan KKM (Food Act 1983 & Food Regulations 1985)

I dah minum dan cuba IVIORA Moringa BioEnyzmes ni. I dah tak rasa self-guilty lagi bila makan banyak2 sebab IVIORA Moringa BioEnzymes banyak bantu dari segi kesihatan I. I yakin nak guna  dan nak bagitahu kat semua orang  pasal IVIORA Moringa BioEnyzmes ni bila I buat eksperimen dekat diri sendiri tau.

I jenis yang agak susah nak ke toilet walaupun I dah makan macam2. Bad digestion and constipation are not a good sign for body and health. Faktor ni mungkin sebab I terlalu kejar masa sebab busy, makanan I semua tak hadam dengan betul dalam perut. So semua makanan stuck kat dalam perut, kadang2 berminggu2 sampai rasa tak selesa satu badan. Stress okay tunggu lama2 dekat dalam toilet tapi takde keluar apa2, yang keluar angin jewwww (sejuk pulak tu..HAHAHAHAHA). Emosi pun terganggu, rasa semua benda nak buat tak kena. Kulit pun dah jadi tak cantik sebab tumbuh jerawat.  Bila one of our body system shut-down, semua function dalam badan akan jadi lagged jugak. Iskhhhh..

Lepas beberapa hari consume IVIORA Moringa BioEnzymes 2 kali sehari, I dah dapat balik healthy bowel cycle movement. Setiap pagi, I selalu dapat "Nature Call"(read:buang air besar) without missed yang mana I takde paksa2 pun tunggu keluar. Smooth jer happy2 keluar laju, settle business awal.. hheheheh.. I nak tekankan dan nak share yang mana bila kesihatan baik, emosi pun jadi lebih baik. Bila emosi baik, maka kita bertambah2 cantik luar dan dalam. Konfiden level pun jadi tinggi :) Kesihatan kita bermula dengan penjagaan badan kita sendiri sebab semuanya berkait rapat.



IVIORA Moringa BioEnzymes


I buat eksperimen sama macam dalam kat atas tu. And the result is same!



Stir it up and Ready to Drink!


                       
Let's Moringaaaaaa like me... 
                           

Happy Me :) My Healthy bowel is back now!

Selepas seminggu consume IVIORA Moringa BioEnzymes

Naked face, no more acne and bad skin

Rejuvenate and Anti- Aging too... Lalalalala~

With Make-Up


High Confident Level



Check this out my video and my experience consume this drink :)


Kat mana IVIORA Moringa BioEnzymes ni jual?

IVIORA Moringa BioEnzymes ni boleh didapati difarmasi atau kedai organik yang terpilih di Semenanjung Malaysia. Kalau nak beli dalam online, boleh beli dekat FB Page IVIORA Malaysia. Satu kotak IVIORA Moringa BioEnzymes berharga RM176 , ada 15sachet kat dalam tu.

GIVEAWAYS dari IVIORA Moringa BioEnzymes!

Giveaways untuk korang semua :)


TAHNIAH!!

HEY! Korang bertuah sangat sebab baca blog I pasal IVIORA Moringa BioEnzymes ni. IVIORA nak bagi 5set hadiah untuk 5pembaca bertuah dari blog I ni. Korang akan dapat "IVIORA Transparent Pouch + 2 Sachet IVIORA Moringa BioEnzymes + RM10 discount voucher (Total harga semua termasuk postage RM50). Simple je nak jadi 5pembaca bertuah ni : -

  1. Follow IG Mizzerny lepastu comment  "❤ IVIORA Moringa BioEnzymes" gambar ni
  2. Cecepat PM FB Page IVIORA Malaysia "I want FREE BioEnzymes Gift Set, Erny2019"

IVIORA Malaysia sendiri akan pilih 5pembaca bertuah dari blog I ni. GOOD LUCK korang! ;)

Wednesday, 13 March 2019

[REVIEW] Ramadhan Buffet Lambaian Rasa 2019 at TPC Kuala Lumpur

Pernah tak teringin nak berbuka puasa selain dekat hotel dan restaurant? Apa kata kalini try berbuka dekat clubhouse TPC KL dengan suasana yang elegant dan relaks dengan orang main golf,  lepastu dikelilingi dengan pemandangan yang hijau ditengah2 Kuala Lumpur. Untuk you guys yang  tak tahu, dulu TPC Kuala Lumpur ni dikenali sebagai Kuala Lumpur Golf and Country Club. Lokasi yang terletak di Mont Kiara ni sangat strategik, hanya 8KM dari pusat bandar Kuala Lumpur.

TPC Kuala Lumpur - credit to Google Pic

Dengan tema buffet kalini Lambaian Rasa, ada 22 jenis konsep gerai yang popular sama macam di Bazaar Ramadhan. Kalau you guys tak suka jalan2 dekat bazaar ramadhan sebab peluh, panas atau hujan, boleh datang sini! Memang betul2 terasa berada di Bazaar Ramadhan. Buffet yang sangat sedap ni disediakan oleh 3 Chef yang sangat hebat  - Chef Abu Zaren bin Bakri , Chef Abdul Aziz bin Abdul Rahman dan Chef Azmin bin Mohamed Burhan. Chef-chef ini juga dikenali dengan nama Triple A Chef atau 3A's Chef! Sebab nama diaorang semua deret start dengan huruf A :)


Triple A's Chef
  Chef Abu Zaren bin Bakri , Chef Abdul Aziz bin Abdul Rahman dan Chef Azmin bin Mohamed Burhan.

Terlalu banyak makanan yang sedap-sedap, sampai tak tahu nak pilih yang mana.. Kalau Chef nama semua pun dah start huruf A, makanan yang masak mesti la rasa A jugak kan :) Yazzzz... 

Ikan Patin Masak Lemak Tempoyak

Ayam Golek Sambal Hijau

Pajeri Nenas

Daging Rendang Pedas

Paru sambal petai

Sayur Goreng Lodeh
Stir Fried Chilli Prawns

Sotong Masak Paprik

Nasi Beriani

Nasi Hujan Panas

Beriani Kambing

Ayam Beriani

Dalca Sayur

Signature dish yang dinanti-nantikan setiap kali buffet di TPC KL ini ialah .. 
LIDAH BAKAR!! LIDAH LEMBUUU wehhh... try ahhh dapppppp tauuuu


Lidah Bakar (Ox Toungue) - Signature Dish 
Slurrpppp.. I first time try Lidah Bakar ni (dan mana2 menu lidah). Menu ni sangat rare dan susah nak dapat kat mana2 restaurant atau kedai makan. Macam2 I imagine rasa Lidah Bakar ni dalam kepala I. Kawan semeja I cakap.. "Go try, I dah makan and rasa dia thumbs up! Jangan lupa taruk chili kicap dan air asam dia tau!" OMG, lepas je try Lidah Bakar ni, memang sedap betul. Tak tipu! 

Char Kuew Teow , Cili Jeruk atau Cili Kicap dua dua pun best!

Asam Laksa, rasa macam kat Penang pulak

Oden & Yong Tau Foo.
Nak makan macam kat Family Mart pun boleh, ada sup Tom Yam

Sate Ayam dan Daging

Lagi seronok bila time makan sedap2 ni ada persembahan.....


Lagu lagu tradisional dan klasik , sangat mengasyikkan ~

Okay kita sambung tengok makan makanan lagi...


Aneka Kerabu & Ulaman Kampung

Jeruk & Acar Mentah

Apam Balik Rangup pun ada


Hawker Stall , feelings macam dekat Bazaar Ramadhan luar

Indoor Hawker Stall pun ada gak

Chef ni buka stall Chiken Shawarma.

Stall ni selalu penuh dan beratur panjang .
Kambing Panggang!

Menarik kan? Orang putih cakap.. "So mouthering" Nyammmmzzz... eh ni je ker? Dessert ada tak?
Hey of course ada okay.. 

Buah-Buahan Segar

Varieties of  French tarts

Banyaknya desserts..

Eclairs

Kuih Lapis, Kuih Talam, Pulut Panggang~

Churros! Dapp.. makan dgn choc sous and caramel sous. Freshly made upon request

Dekat TPC KL ni semua kemudahan untuk tetamu disediakan untuk keselesaan. Kat sini akses parking di berikan PERCUMA, pastu akses BUGGY SERVICE disediakan dari tempat parking sampai ke clubhouse. Kalau haritu rasa nak cuba VALET parking , pun boleh cuma yang ni kena dikenakan bayaran. Tandas yang bersih, ruang solat yang besar, luas dan berhawa dingin memudahkan tetamu menunaikan solat dan tidak lupa juga kemudahan persalinan bilik untuk baby. 

Lambaian Rasa Buffet Price List

Sekarang TPC Kuala Lumpur dah start dah jual early bird voucher. Lagi awal beli lagi jimat dan berbaloi. Rugi kalau tak booking awal2 sebab dengan setiap pembelian voucher ni, RM1 akan didermakan ke charity. Sambil makan pun boleh buat pahala dan kebaikan tau.. Bagus betul :')
Untuk kids yang 12 tahun kebawah, bayaran hanya dikenakan 50% kurang daripada harga sebenar. So apa tunggu lagi? Cepat2 call and tengok calendar tarikh yang sesuai untuk makan ramai2 dengan kawan kat sini !

Lambaian Rasa Buffet Price List
Buffet of the Year 2019

Takeaways 

Taknak keluar rumah tapi nak merasa makanan sedap ni di rumah? Bolehh, no problem ;) Order untuk takeaways bermula pada jam 3pm-630pm setiap hari bermula 8th May sampai 2nd June 2019. Nak tahu lebih info boleh call 03-2011 9187/189.

Social Media Contest

Tengok IG story diaorang dan menang sepasang voucher Lambaian Rasa buffet. Kalau takut terlepas, boleh Follow page diaorang. Senang je nak menang contest ni. Buka IG TPC Kuala Lumpur dan join flash contest dekat Insta story. Contest ni akan dibuat setiap minggu pada bulan puasa bermula pada 2nd May 2019.  Pemenang yang bertuah akan diumumkan pada hari berikutnya. Simple je kan? So jgn lupa hit button FOLLOW dekat IG TPC Kuala Lumpur

Ramadhan Package 2019 ~ Exclusive Banquet Packages

Ramadhan Package 2019
Kalau ingin berbuka puasa secara private atau nak buat corporate events , TPC Kuala Lumpur ada juga menyediakan promotion untuk pakej exclusive. Ada dua pakej istimewa, Piano Lounge Pakej (min 80pax) dan The Gallery package (min 50pax). Untuk pakej Piano Lounge, discount yang berbaloi kalau booking dibuat sebelum 19th April 2019 . Untuk maklumat yang lebih details, boleh contact Banquet & Sales team mereka di 03-2011 9188 ext 182/183/138

So you guys booking cecepat sebab harga early bird ni tersangat lah murah .
Nah, kat bawah ni map supaya tak sesat lepas dah booking voucher Lambaian Rasa buffet ni.



Ohhh yee.. jangan lupa letak hashtag #tpckl and #lambaianrasa okay lepas upload dekat IG and FB. Dengan hashtag ni, bolehla tambah networking dan kawan2 baru.. Barulah seronok dan meriahh :) heuheuheuheu~ So bawah ni I shared video di TPC Kuala Lumpur, enjoy!




Musim Sejuk dan Musim Panas

I takde experience lagi travel masa musim sejuk.. Paling habis pun, time autumn masa dekat Japan. Itu pun masa nak early winter.. Time tu pu...

Popular Post