Tuesday, 9 July 2019

[Media Screening] Dilan 1991


Balik je dari shooting, terus shoot gi TGV One Utama. Lepas je fetch Mama dari office, I terus naik MRT sampai station MRT Bandar Utama , more convenient and fast, tak payah nak hadap jem. Dahla satu harini rushing gila, but its okay coz I'm really enjoy it :) I dapat invitation dari Blogger Aryl untuk media screening Dilan 1991. Thank you so much for the invitation Aryl! This time dapat review movie dari seberang and the genre film is Romantic. Filem romantic wehh... I dah la tak reti and tak de feeling2 kihkikikh.. 

Cantik tak full make up I? Hahaha... tak cantik sokay sbb I make up sendiri :P


Habis je menonton cerita Dilan 1991, rasa mcm best nya kalau dapat putar balik masa time sekolah. Time sekolah time paling best kot, semua benda nak tau, nak cuba and tak sabar nak jadi dewasa.  Masa sekolah masa adalah masa untuk meneroka dunia dewasa. And for me myself, I excited nak drive kereta Daddy je time tu hahahaha.. 

Since I dulu sekolah perempuan dari primary to secondary, so takdelah merasa moment couple or puppy love. Cuma dulu merasa la jadi “orang tengah” bila mmber ada problem dengan pasangan masing2. Besides, I dulu pun comot dan gemok ya amat, so mmg sesuai la jadi watak tempelan dalam drama bercinta2 orang lain ni hahahhaha.. 

In a meantime.. 


Anyway, if you guys nak tengok mcm mana couple2 high school dulu bercinta, boleh la tgk movie Dilan 1991. Nak contact couple pun pakai landline phone or public phone.Tak mcm sekarang ni, semua apps ada boleh contact. Bluetick je pun dah boleh buat gaduh hahahhaa. Cerita berlatarbelakangkan tahun 1991 di Bandung menampilkan watak Dilan sebagai watak utama dan Milea sebagai kekasih dia. Jalan cerita yang sangat straightforward and mudah faham. Ada jugak babak yang sangat cute dan kelakar sampai korang rasa.. "Eeeeiii geramnya... nak jadi teenager balik macam diaorang lah!" 

Pilih seat yang confortable utk tengok movie ni.
This time I dapat duduk paling belakang, yay! 

So, mana mana yg tengah bercinta , yang dah bercinta atau baru nak start bercinta, boleh tgk Dilan 1991.. Dilan 1991 akan ditayangkan diseluruh Malaysia pada 11th July 2019. Selamat Menonton!

Note : Fuh.. Nasib baik sempat catch the MRT, itupun third last train at 1125pm. 
 Kalau tak kena naik Grab! Seram lah naik Grab malam2.. Tak berani huuuu...~



1 comment:

  1. "Agen poker terbesar dan terpercaya ARENADOMINO.
    minimal depo dan wd cuma 20 ribu
    dengan 1 userid sudah bisa bermain 9 games
    ayo mampir kemari ke Website Kami ya www.arenadomino.com

    Wa :+855964967353
    Line : arena_01
    WeChat : arenadomino
    Yahoo! : arenadomino"

    ReplyDelete

Musim Sejuk dan Musim Panas

I takde experience lagi travel masa musim sejuk.. Paling habis pun, time autumn masa dekat Japan. Itu pun masa nak early winter.. Time tu pu...

Popular Post