Saturday, 13 February 2016

PineApple

3biji nenas, RM5. Murah atau mahal?? 
.
.
.
.
.
Alahhh nenas longgok kat Thursday Night Market, kira murah la tu kan. Tapi kalau yang jual dekat pasaraya tu, selalunya akan ikut harga timbang. Dan kadang kadang harga sebiji nenas boleh dapat dalam RM3 keatas (mungkinlahhh.. sebab tak pernah beli..hihi).


Sebelum ni pernah jugak makan nenas tapi kali nie jatuh cinta sangat dengan buah tempatan tropika ni. Buah ini berasal daripada Brazil, Bolivia dan Paraguay. Klik link wikipedia untuk faham sejarah Nenas https://ms.wikipedia.org/wiki/Nanas 





Ramai orang elak untuk makan nenas. Salah satu sebab orang akan cakap MASAM. Tapi memang betul pun, saya tak pandai makan nenas sebab dengar orang cakap.."Fuh.. masam nyaa.."


Nenas kaya dengan fiber, jadi secara tak langsung kita boleh turun kan berat badan juga :)


P/s : Takde Green Apple, PineApple pun bolehhhh......... ;)

No comments:

Post a comment

Musim Sejuk dan Musim Panas

I takde experience lagi travel masa musim sejuk.. Paling habis pun, time autumn masa dekat Japan. Itu pun masa nak early winter.. Time tu pu...

Popular Post