Thursday, 9 May 2019

[REVIEW] Suasana Tenang Berbuka Puasa di Dewan Tengku Zara, Bangi

Selain Bazaar Ramadhan, buffet berbuka puasa selalu jadi pilihan bila tiba Bulan Ramadhan. Kalini, I nak review salah satu lokasi luar sikit dari Kuala Lumpur, hanya mengambil masa 45min untuk sampai ke lokasi. So lets we head to Dewan Tengku Zara, Bangi.. !~




Lot 1513-A, Jalan Bangi,
Kampung Sungai Tangkas ,
43000 Kajang,
Selangor Darul Ehsan




But wait.. ! Jangan confuse and salah okay dengan Dewan Tengku Zara Kajang. Dua lokasi yang berbeza. Just follow je address macam dekat map kat atas supaya tak sesat dan tak berbuka dalam kereta.. hahaha!

Promo Buffet Ramadhan 2019 Flyers


Promo Buffet Ramadhan Dewan Tengku Zara bermula dari 8th May 2019 - 02nd June 2019 sepanjang Bulan Ramadhan. Bagi yang follow IG Mizzerny mesti dah tahu promo early bird hanya RM35 je seorang sampai 12th May 2019 melalui Insta Story I. OK, next time jangan terlepas tengok updates dengan follow I dekat IG tau! :) Walaupun dah habis promo , harga buffet ramadhan ni masih murah dan berbaloi untuk beli, hanya RM55! Untuk kids pula, hanya RM27.50. Lebih daripada 150 juadah makanan termasuk 10 jenis makanan yang berkonsep warung. So apa lagi, masa ni la nak makan kenyang2 sampai sahur.. 































Antara dessert tersedap yang ada dekat Dewan Tengku Zara 










Suasana dia pun best. Ala ala garden konsep

Round table can fit up to 10 peoples~

Nice decoration

The food table was in center hall 


Tempat ni ada 3level. Dekat bawah konsep stall, second hall konsep light meals dan upper hall lebih kepada heavy food. So bila you guys makan sini akan turun naik dengan tangga untuk ambik makanan. Actually, bagus sebab bila dah rasa terlebih makan masa berbuka tu, takdela rasa bersalah sangat sebab dah buat kardio dan buang kalori sekali hihihih.. 

Hawkers Stall ~ View taken from second hall 

Konsep stall sampai kat luar
Ok, ramai dah beratur. Selalu yang ramai beratur tu yang sedapppp~

Makan kat sini jangan membazir.. Penalti akan dikenakan kalau makan tak habis. 

100gm - RM5.00 

Semua kemudahan kat sini ada. Surau, toilet dan juga termasuk parking space sini pun besar dan selesa. Ada masa lagi ni untuk korang booking sebelum terlambat!

FREE Parking Space . Tak payah nak cop cop hahahah

All you can EAT! Selamat Berbuka !~

No comments:

Post a comment

Musim Sejuk dan Musim Panas

I takde experience lagi travel masa musim sejuk.. Paling habis pun, time autumn masa dekat Japan. Itu pun masa nak early winter.. Time tu pu...

Popular Post